Jak psát recenze?

Pro to, abyste mohli začít psát recenze, je potřebné se nejrpve zaregistrovat. Pro registraci budete potřebovat pouze vybrat si nick (přezdívku) a platný email. Na ten Vám vzápětí přijde potvrzovací link. Jakmile na něj kliknete, můžete se poprvé přihlásit.

REGISTROVAT SE MŮŽETE ZDE.

 

Před prvním přihlášením si ještě můžete změnit heslo, nebo si zapamatovat to, které se Vám nabízí.

Po přihlášení klikněte v levém menu na Příspěvky → Vytvořit příspěvek.

V názvu příspěvku by měl být obsažen celý název doutníku, pod kterým jste ho zakoupili (to proto, aby byla Vaše recenze snadno vyhledatelná).

Poté můžete začít psát recenzi. Je zvykem zmínit:

(1) Vzhled a konstrukci doutníku

(2) Vůni nezapáleného doutníku

(3) Prohořívání, tj. zda doutník hoří rovnoměrně

(4) Tah

(5) Aroma – tj. vůni, kterou kolem sebe doutník šíří

(6) Dým, jeho vzhled, popř. jiné kvality

(7) Chuť – to je samozřejmě to nejdůležitější

(8) Popel – vzhled a případně pevnost popelu

CELKOVÉ HODNOCENÍ: Vaše shrnutí zážitku, který Vám vykouření doutníku dalo. Celkovým hodnocením je dobré příspěvek začít, zobrazí se potom v náhledech na stránkách seznamů recenzí jako první a spíše může čtenáře zaujmout.

Konkrétní podoba příspěvku je však jen na Vás a na Vašem uvážení! Recenze můžete psát svobodně tak, jak to sami cítíte.

Tlačítkem „Mediální soubory“ můžete kamkoli do textu vkládat fotografie, pokud jste je pořídili.

ZAŘAZENÍ DOUTNÍKU DO KATEGORIE

V pravém sloupci prosím nezapomeňte přiřadit kategorii, tj. zemi původu. Doutník musí být nakonec celkem ve dvou kategoriích: jednak v kategorii země, a také v podkategorii výrobce (značky). Pokud výrobce mezi podkategoriemi nenajdete, nezoufejte, bude přidána administrátorem po napsání Vaší recenze. V tom případě nezapomeňte výrobce zmínit v textu. V případě, že recenzujete doutník z exotické země, která není mezi kategoriemi, napište nám, a my zemi do nabídky přidáme.

 

PŘIŘAZENÍ ŠTÍTKŮ

Každý doutník by měl mít přiřazeny 3 štítky, které ho pomáhají lépe identifikovat:

(1) Cenová hladina: vyberte jednu z možností: do 100 Kč, 101-200 Kč, 201-400 Kč, nad 400 Kč

(2) Tvar: vyberte štítek s příslušným tvarem / velikostí doutníku

(3) Krycí list: vyberte příslušný krycí list Vašeho doutníku

Štítky najdete v pravém sloupci pod oknem s kategoriemi. Stačí začít vypisovat několik počátečních písmen, a štítek se sám nabídne. Pokud štítek zatím neexistuje, vytvoří ho administrátor po napsání Vašeho příspěvku. Po napsání svého prvního příspěvku můžete také požádat o přiřazení oprávnění štítky a kategorie zakládat.

 

PŘIŘAZENÍ NÁHLEDOVÉHO OBRÁZKU

V posledním okně v pravém sloupci byste měli přiřadit fotografii, která se zobrazí v záhlaví každé recenze. Tento obrázek je důležitý, protože se zobrazuje i v náhledech recenzí na stránkách kategorií či archivů štítků. Náhledy bez fotografie působí nudně a nezajímavě, proto se fotografii snažte získat, například stažením ze stránek prodejce (samozřejmě s jeho souhlasem).

 

PŘIDÁNÍ GRAFU

Úplně dole pod článkem je oblast s nadpisem Reviewer / Reviews Box. V rozbalovací nabídce ponechte Reviewer Box a klikněte na „Add new reviews box“.

(1) V ovladačích Reviewer Scores můžete nastavit počet bodů u jednotlivých atributů doutníku, a to buďto přetažením posuvníku myší, nebo zadat numerickou hodnotu od 1 do 100.

(3) V Reviewer Custom Overall Score můžete zadat své celkové hodnocení doutníku na stupnici do 1 do 100. Pokud to neuděláte, program spočítá výslednou hodnotu sám jako aritmetický průměr hodnot všech atributů, což ale nemusí být úplně přesné, protože chuti se přiřadí stejná váha jako například vzhledu popela.

 

PUBLIKOVÁNÍ

Na závěr nezapomeňte recenzi uložit a publikovat modrým tlačítkem v pravém sloupci nahoře!